Rangen

Verschillende rangen sabreurs

Sabreur

Een Sabreur is iemand die (onder begeleiding) succesvol een fles champagne heeft gesabreerd. Een sabreur is geen erkend lid van de Confrérie en heeft geen rechten of plichten.

Chevalier Sabreur

Een Sabreur die achter de doelstellingen van de Confrérie staat kan voorgedragen worden voor de rang van Chevalier-Sabreur. De intronisatie van de kandidaat Chevalier-Sabreur vindt plaats op een Chapître. De Chevalier-Sabreur is vanaf dat moment aangesloten bij de Confrérie en is gerechtigd zelfstandig, uit naam van de Confrérie, met het Confrérie sabel in het openbaar te sabreren en anderen de kunst bij te brengen. De, bij de Confrérie aangesloten, Chevalier-Sabreur krijgt tegen gereduceerd tarief toegang tot de evenementen van de Confrérie.


Officier Sabreur

Deze titel is voor hen, die minstens vijf jaar Chevalier-Sabreur zijn. De Officier dient bij zijn intronisatie succesvol een Magnum (1.5 Ltr. fles) Champagne te sabreren.

Commandeur Sabreur

Deze titel is voor hen, die minstens vijf jaar Officier-Sabreur zijn. De Commandeur dient bij zijn intronisatie succesvol een Jeroboam (3 Ltr fles) Champagne te sabreren.


Grand Commandeur

Deze titel is voor hen, die minstens tien jaar Commandeur-Sabreur zijn. De Grand-Commandeur dient bij zijn intronisatie succesvol een Mathusalem (6 Ltr fles) Champagne te sabreren.

Maître Sabreur

Deze rang is voor confrères die in een Caveaux de Sabrage regelmatig anderen laten sabreren. 
Zij krijgen deze rang -zolang zij verbonden zijn aan het caveau. Maître-Sabreurs krijgen een Epitoge (Schouderversiersel). Maîtres die niet langer verbonden zijn aan een caveau kunnen -indien zij dit willen- als confrère in een van bovenstaande rangen verbonden blijven aan de Confrérie.